1 - 7 Mayıs Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası münasebetiyle Giresun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen anma programı, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün, İl  Müftü Yardımcıları Fatih Sarıgül ve Alaettin Kırbıyık ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve STK temsilcileriyle okullardan yönetici öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını takiben Yunus Emre'nin hayatının anlatıldığı bir sunumun gerçekleştirildiği etkinlikte Giresun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Giresun İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından büyük Türk ozanının şiirleri okundu. Öğrencilerinden oluşan okul korosu tarafından Yunus Emre'nin sözlerinden oluşan ilahilerin okunarak, ney dinletisinin sunulduğu programın devamında oratoryo gösterisi sergilendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada; “Düzenlediğimiz bu etkinlikler gençlerimizin, Türk - İslam tarihinin önemli şahsiyetlerini ve bıraktıkları eserleri tanımalarına imkân sağlamaktadır. Bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.