Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesinin ikinci aşaması olan "Yazı-Yorum" faaliyetlerinin değerlendirme süreçleri tamamlandı.

Öğrencilerin yazarlığı kişisel gelişimlerine katkı sunacak tematik bir sanat olarak algılamalarına yardımcı olmak hedefiyle organize edilen Yazı-Yorum projesi  kapsamında, hikâye, makale ve deneme türlerinde okul birincisi  seçilen ürünler il koordinatörü okullara iletilerek komisyon marifetiyle yapılan değerlendirme sonucunda üç tür için il birincisi seçilen ürünler Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne iletilmişti. Genel Müdürlük bünyesinde oluşturulan seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme ile ilk üç dereceye değer görülen ürünler ve yazarı öğrenciler belirlendi. Buna göre projede Giresun’u temsil eden Neslihan Kılıç'ın eseri Deneme türünde Türkiye 3’üncüsü oldu.

 İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede öğrencinin başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek;  “Projesi kapsamındaki etkinliklerle öğrencilerimize, edebiyat eserleri üzerinden milli- manevi değerleri, dil ve kültür bilincini, estetik bakış açısını, metafor ve sembolleri doğru okumanın gösterilmesi amaçlanmaktadır. Bu tür faaliyetler öğrencilerimize, tarihi, kültürel ve edebi eserlerimizi yakından tanıma fırsatı sunarken okuduğunu anlama, analiz etme ve yeni düşünceler üretmeleri bakımından da yol göstericidir. Bu vesileyle projede eseriyle Türkiye 3’üncülüğüne layık görülen öğrencimizi, danışman öğretmeni ve okul yöneticilerini tebrik eder çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.