Kovid-19 kısıtlamalarının hafiflemesi  ve yaz döneminde turizm ve piknik faaliyetlerinin artması nedeniyle, Giresun  genelinde özellikle yoğunluk yaşanan Bektaş, Kulakkaya, Kümbet-Uzundere, Paşakonağı yaylaları gibi turizm bölgelerinde yer alan fırın, kasap, lokanta, market, bakkal, kahvehane ve konaklama tesisleri gibi gıda işletmelerinde denetimler yapılıyor.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada ;”Yayla denetimlerinde, gıda üretim, satış ve tüketim zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının kontrol altına alınması amaçlanmaktadır. Denetimlerde İl Müdürlüğümüz kontrol görevlilerince esnaflarımıza; İşyeri açma ve çalışma ruhsatı şartlarının kontrolü, işletme kayıt belgesi, fiyat listeleri,kişisel hijyen, iş kıyafeti, tuvaletler ve lavaboların temizliği, çevre temizliği, gıda mevzuatı, gıda hijyen yönetmeliğine ait uygulamalar ile gıda mevzuatı konularındaki gereklilikler kontrol edilmiştir.

Denetimlerde iki işletmeye (lokanta ve kasap) etlerin oda sıcaklığında muhafaza ettikleri ve hijyenik gerekliliklere uymadıkları için, 5996 sayılı kanuna göre,toplam 12 bin 154 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Kurban Bayramı öncesi, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler devam etmektedir.

Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için Giresun genelinde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz bünyesindeki gıda kontrol ekipleri tarafından denetimler aralıksız sürdürülmektedir. Yıl boyunca rutin olarak devam eden denetimlerimize, Kurban Bayramı süresince halkımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak ara vermeden devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.