Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu Veterinerlik bölümü, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne  yaptığı  eğitim gezisinde ilk önce  Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç.  Dr. Abdurrahman  Takçı'nın rehberliğinde ilgili birimler hakkında bilgi aldı.

 Gezinin devamında Cumhuriyet Üniversitesi Hayvan Hastanesi Kangal Çiftliği ziyaret eden öğrenciler daha sonra Hamidiye Kültür Parkı Atlı Binicilik Bölümü, Ok Atış Talimhanesi ve Savaş Atları Müzesini gezdi. Alucra Turan Bulutçu MYO Müdürü Mehmet Akif Sarı,  Yüksekokul Müdür  Yardımcısı Sinan Kuzucu ve Öğr. Gör. Salih Erkut Boz’un da katıldığı gezide, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barış Atalay Uslu ile konuşma fırsatı bulan öğrenciler, staj, meslek ve mesleğin geleceği gibi konular hakkında bilgiler aldı. Gezinin bir diğer ayağı olan Kangal Köpeği Uygulama ve Araştırma Merkezi ziyaretinde öğrencilere kangal köpeğini anlatan Prof. Dr. Nazlı Ercan, “Milli miras olan Kangal köpeklerinin korunması ve ırkın geleceğe aktarılması görevimizdir. Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz ve  milli mirasımıza herkesin  sahip çıkmasını sağlayacağız.” dedi.

Alucra Turan Bulutçu MYO Müdürü Mehmet Akif Sarı geziyle ilgili yaptığı değerlendirmede; “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Gezisinde bizi evimizde hissettiren, zaman ayıran ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen hocalarıma şükran borçluyuz. Bu geziler akademik boyutta  öğrencilere büyük katkı sağlıyor.” ifadelerini kullandı.