Başkan Karaosmanoğlu mesajında ;”Kıymetli   Hemşehrilerim;Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlamanın heyecanı ve haklı gururunu yaşıyoruz.Emperyalist güçler tarafından tarih sahnesinden silinmeye çalışılan Aziz Milletimiz vatanına kanıyla canıyla sahip çıkmış ve teslim olmayacağını ispatlamıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün  19 Mayıs 1919’ da Samsun’ da başlattığı milli mücadelemiz, Cumhuriyetin ilanı ile hedefine ulaşmış, Türk Milleti ve Devletinin varlığı bütün dünyada kabul görerek ebedileşmiştir.Bugün; esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen asil milletimiz, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı tarihte benzeri görülmemiş destansı bir zaferdir.Bu zaferi Cumhuriyetle taçlandıran milletimiz insanlık alemine; biz bu topraklarda dün vardık bugün de varız ve  ebediyen de var olacağı mesajımızı Cumhuriyetin ilanı ile haykırmıştır.

Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin  ifadesidir.Tarihte kendisine kurulan tuzakları bozarak yoluna devam eden milletimiz, Cumhuriyetle birlikte Müreffeh bir seviyeye erişme azmi ve kararlığı ile Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedefler etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiştir.Şehit kanlarıyla vücut bulan Cumhuriyeti, sonsuza kadar yaşatmak, ‘’Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’’ ilkesini özümseyerek Türkiye’ nin istiklâl ve istikbaline sahip çıkmak hepimizin milli bir görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum.Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başta olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.Yaşasın Türk Milleti ! Var Olsun Türk Devleti ! Kutlu Olsun Cumhuriyet!” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)