Giresun’da 2020 yılında ve 2023 yılında meydana gelen aşırı yağışlardan olumsuz etkilenen Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde yer alan Kuzalan Şelaleleri ve Mavigöl bölgesi ile Göksu travertenlerinde incelemelerde bulunan Vali Ünlü,  yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Çalışmaların bir an evvel tamamlanması talimatı veren Vali Ünlü, tabiat parkı işletmecisinin sözleşme gereği taahhütlerini en kısa sürede yerine getirmesini istedi. Tesislerin ve park alanlarının kapasitenin artırılarak, ziyaretçilerin isteklerine cevap verebilecek hale getirilmesi için ilgili kurum yetkililerine talimat veren Vali Ünlü, ziyaret ve incelemeleri sırasında kendisinden istekte bulunan vatandaşların da taleplerini aldı.

Ardından Dereli İlçesi Pınarlar Köyünde bulunan Göksu travertenlerinde incelemelerde bulunan Vali Ünlü, hafta sonunu geçirmek üzere bölgeye gelen ziyaretçilerle bol bol sohbet ederek görüş ve önerilerini aldı.Bölge turizmine büyük bir ivme kazandıracak olan; Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl ve Göksu Travertenleri ile eşsiz güzelliklere sahip yaylaların Karadeniz’de eşi bulunmaz bir turizm destinasyonu oluşturduğuna dikkat çeken Vali Ünlü, ziyaretçilerle bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

Turizm alanlarındaki yaylalarda atlı jandarma devriyeleri uygulaması hakkında da bilgi alan Vali Ünlü, bölge halkının ve bölgeyi ziyaret eden ziyaretçilerin huzur ve güvenliği için her türlü tedbirin alındığını belirtti.

Enver Ünlü “Işıl ışıl renkleriyle doğaseverlerin uğrak noktaları olan Göksu Travertenleri ve Kulakkaya Turizm Merkezinde incelemelerde bulunduk, misafirlerimiz ile sohbet ettik, görüş ve düşüncelerini dinledik” ifadelerini kullandı.(Giresun Valiliği)