Vali Ünlü mesajında şu ifadelere yer verdi ;”18 Haziran 2020’de başlamış olduğum Giresun Valiliği görevimden, 09 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Manisa Valiliği görevine atanmam nedeniyle ayrılıyorum.“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışından hareketle tüm kamu görevlisi arkadaşlarım, yerel yönetimler ve saygıdeğer Giresunlu hemşehrilerimizle büyük bir dayanışma, yardımlaşma ve gönül birliği içerisinde, adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde sevgi, hoşgörü, tarafsızlık ve eşitliği şiar edinerek vazifemizi yerine getirmeye çalıştık.

Görev yaptığım süre içerisinde pandemi, afetler ve depremler başta olmak üzere pek çok üzücü hadise yaşadık. Tüm bu olumsuzluklara rağmen mesai arkadaşlarımızın ve sizlerin de desteğiyle elimizden geldiğince Yeşil Giresun’umuza her alanda hizmet etmeye gayret ettik.Yaptıklarımız da oldu, çok arzu etmemize rağmen yapamadığımız işler, tamamlayamadığımız projeler de oldu. Hoşgörünüze sığınıyor ve bizden sonra görevi devralacak değerli meslektaşlarımızın bu projeleri ve işleri başarıyla devam etticeğine ve tamamlayacağına inanıyorum. Bu bir bayrak yarışı. Daha güzel hizmetlere layık olan Giresunlu hemşehrilerime bundan sonraki süreçte sağlık huzur ve mutluluk diliyorum.

Lütfen Manisa’da da bir hemşehriniz olduğunu unutmayın. Sizlere kapılarımız sonuna kadar açık. Bu şehirde yaşayan herkese gönül borcumuz var. Biz ailece bu kadim şehri ve yüce gönüllü insanlarını çok ama çok sevdik, sevmeye de devam edeceğiz. Gönül isterdi ki hepinizle tek tek vedalaşalım. Ama çok kısa süre içerisinde Giresun’daki görevimden ayrılmak ve Manisa’daki görevime başlamak zorundayım.Haklarınızı helal edin. Allah’a ısmarladık.”