“Deprem bölgesinde büyük tonajlı araçların gidemediği köyler bulunduğunu da ifade eden Vali Ünlü, bu bölgelerin mobil portatif seyyar duş, seyyar tuvalet ihtiyacının bulunduğunu ve el birliğiyle bölgeye desteğin sürdürülmesi gerektiğini belirtti”

Vali Enver Ünlü, Güncel Gazetesi İmtiyaz sahibi ve iş insanı Mehmet Güngör ile Yazı İşleri Müdürü Ercan Tarı’yı makamında kabul etti. Ziyarette iş insanı Mehmet Güngör, Vali Enver Ünlü öncülüğünde ve Valilik koordinasyonunda, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen afetzedelere yapılacak yardımlar konusunda desteklerini iletirken, asrın afeti olarak nitelendirilen bu afetin izlerini el birliğiyle silmemiz gerektiğini belirtti.

Giresun iş dünyası olarak yardımlarını sürdüreceklerini belirten Güngör, şahsının ve iş insanı arkadaşlarının yaraların sarılana kadar desteklerine devam edeceklerini belirtti.

11 şehrimizi etkileyen afetin çok büyük bir yıkım olduğunu belirten Vali Enver Ünlü, Giresun olarak depremin ilk saatlerinden itibaren koordinasyonlu bir biçimde depremden etkilenen bölgelerde faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Afetin ardından deprem bölgelerinde yeni yerleşim yerleri kurulana kadar şehirlerimizde misafir edeceğimiz depremzedelerimiz ve onların ihtiyaçları var diyen Vali Ünlü ;” Şehrimizde şu anda yaklaşık 7 bin misafirimiz var, çeşitli kampanyalar düzenleyerek ailelerimizin ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyoruz. Aynı zamanda deprem bölgesinde ulaşım imkanı olmayan çok sayıda köyümüz, mahallemiz var buralara tırlar giremiyor, konteynırlar ulaştırılamıyor. Bu yüzden bu bölgelere portatif tek kabinli mobil kurulumlar gerekiyor. Özellikle seyyar tuvalet, duş ve çamaşır makinesi kabinleri gerekiyor. Yine ilimizde bulunan ve afet bölgesinde kalan depremzedelerimizin acil ihtiyaçlarının karşılanması için Valiliğimiz tarafından başlatılan ‘Askıda Gıda’ kampanyamız devam ediyor.  Halkımızın ve hayırsever iş insanlarımızın bu kampanyamıza desteklerinin artarak devam etmesini arzu ediyoruz.  Herkes imkanları ölçüsünde az çok demeden bu kampanyamıza destek verirlerse bizlerde ilgili kurum ve görevlilerimiz aracılığıyla bu yardımları ihtiyaç sahibi depremzedelerimize, hayırseverlerimiz adına ulaştırmış olacağız. İnşallah bu zamana kadar olduğu gibi bu felaketin yaralarını da el ele gönül gönüle hep birlikte saracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 Ziyarette Yazı işleri müdürümüz Ercan Tarı, Vali Enver Ünlü’ye yerel basına verdiği desteklerden ötürü teşekkürlerini iletti.