İki gündür gecesini gündüzüne katarak çalışan personellerle ilgili “Gece yarısı başlayan ilk yağışlardan itibaren özverili çalışmalar yürüten tüm ekiplerimize, gönüllülerimize teşekkür ederim.” sözlerine yer veren Vali Ünlü, afetten etkilen Keşap ilçesi Dokuztepe köyüne giderek çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Ünlü, afetin izlerini kısa sürede sileceklerine vurgu yaparak “Aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerimizde incelemelerimizi sürdürüyor, yürütülen çalışmaları yerinde inceliyoruz. Vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dikkate alarak kısa sürede afetin izlerini sileceğiz.” ifadelerini kullandı.
Vali Ünlü, Keşap ilçesindeki incelemeleri sırasında vatandaşlarımızdan gelen tüm talepleri özenle dinleyerek en kısa sürede çözüme ulaştırdı. Vali Ünlü, her daim vatandaşlarımızın yanlarında olduğunu belirterek “Tüm imkânlarımızla hemşehrilerimizin hizmetindeyiz. Aşırı yağışların oluşturduğu tahribatı hızlıca kaldırıyor, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına anında yanıt veriyoruz.” sözlerine yer verdi.
Beldedeki çalışmaları meydana geldiği ilk saatlerden itibaren yakından takip eden Vali Ünlü, yaraların sarılması noktasında yürütülen faaliyetleri değerlendirmek üzere Duroğlu Belediyesi Konferans Salonu’nda, “Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirdi. Vali yardımcıları ve ilgili kurum amirlerinin katıldığı toplantıda; meydana gelen yağışlar sonrası bölgede genel hayatı olumsuz etkileyen şartların giderilmesi ve vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen iyileştirme çalışmaları ele alındı.
Vali Ünlü, gerçekleştirilen toplantı ile ilgili olarak “Arama-kurtarma, ulaşım, altyapı, içme suyu, enerji, hasar-zarar tespit, tarım ve hayvancılık, psikososyal destek, güvenlik ve temel ihtiyaçlar başta olmak üzere afet sonuçlarını her yönüyle takip ediyor, çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz.” cümlelerini kullandı.
Vali Ünlü, yağışlar sonrası Duroğlu beldesi Çağlayan Mahallesi'nde kaybolan vatandaşımız Rıdvan Coşar'la ilgili olarak da çalışmaların aralıksız sürdürüldüğüne değinerek “Kayıp bir vatandaşımızı bulmak için aralıksız bir şekilde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları; 39 Dalgıç, 60 personel, 18 Anda/Akıncı, 05 Rafting/ Zodyak bot, 16 Araç ile devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.