Vali Serdengeçti’ye verilen bilgiye göre; tarihi 1800’lü yıllara dayanan, kervan yollarıyla Akdeniz, Mısır ve Suriye’ye kadar gönderildiği rivayet edilen Tamzara Dokumasının üretimine 1937 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzalamış̧ olduğu Kararname ile Kooperatif kurularak başlanılmıştır.

Zaman zaman üretimde kesintiler yaşanmasına rağmen son yıllarda hazırlanan projelerle tekrar eski ününe kavuşmaya başlayan ve markalaşma yolunda önemli aşamalar kaydedilen “Tamzara Dokuması” Şebinkarahisar ilçesine bağlı Tamzara Mahallesi'nde tarihi binada açılan kursla, kadınlar tarafından yeniden dokunmaya başlandı. 2019 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı.Geleneksel el sanatlarının yaşatılması, ekonomiye katkı sağlaması, bölgede ve ilçede istihdam sağlanması için geliştirilen projeler kapsamında aynı mahallede birde “Sınırlı Sorumlu Tamzara Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi” kuruldu.

S.S. Tamzara Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Giresun’da kurulan ilk kadın kooperatifidir. 2019 yılında kurulmuş olup kooperatif başkanı Hatice Sevgi Üstündağ’dır. 25 kadın ortağı bulunan kooperatif Tamzara Mahallesinde faaliyetine devam etmektedir.Kooperatifin faaliyet alanları ve amacı; doğadaki ürünlerin üretim ve pazarlamasını sağlamak olup gıda ve tekstil (Hediyelik eşya, el yapımı oyuncak, el işleri vb.) alanlarında faaliyetini sürdürmektedir.(Haber Merkezi)