Göreve başladıktan sonra ilk ziyaretini Şehit ailesine yapan Vali Serdengeçti, gerçekleştirdiği Keşap ilçe ziyaretinde de Şehit ailelerini ziyaret ederek, taziye dileklerinde bulunup acılarını paylaştı.

Kurum ziyaretlerinin sona ermesinin ardından Vali Serdengeçti, Keşap ilçesinin son ziyaret durağı olarak Şehit Piyade Uzman Çavuş Taner Çobanoğlu’nun ailesini Fındıklı Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret etti.Şehidimizin ailesiyle yakından ilgilenen Vali Serdengeçti, onların duygularını paylaştı, yaşadıkları zorlu süreçte yanlarında olduğunu hissettirdi.

Her fırsatta şehit aileleriyle bir araya gelen ve Şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkarak, onlara devletin sıcak ve şefkatli yüzünü gösteren Vali Serdengeçti, Çobanoğlu ailesine tekrardan sabır ve başsağlığı dileklerinde bulunarak tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada ;”Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette, 2022 yılında Yılın Koruyucu Annesi seçilen ve altı evlada koruyucu annelik yapmaya devam eden Şehidin annesi Sevim Çobanoğlu’nu tebrik eden Vali Serdengeçti, Şehidimizin ailesine Türk bayrağı ve çiçek hediye etti. Ayrıca çocuklarla da bire bir alakadar olan Vali Serdengeçti, onlara da oyuncak hediye etti.

Bu jest, Şehit ailesinin ve çocukların yüzlerinde tebessümleri oluştururken, devletin ve Vali Serdengeçti'nin Şehit ailelerine verdiği önemi bir kez daha gösterdi.Keşap Kaymakamı Nurullah Cemil Erciyas ve Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür’ün de yer aldığı ziyarette, Şehit Piyade Uzman Çavuş Taner Çobanoğlu ve tüm Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılarak dualar edildi. 

Vali Serdengeçti, ziyaret sonrası “2018 yılında Zeytin Dalı Harekâtı'nda şehit olan kahramanımız Piyade Uzman Çavuş Taner Çobanoğlu'nun saygıdeğer ailesini ziyaret ettik. Rabbim cümle şehitlerimizin makamını alî eylesin.” paylaşımında bulundu.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Taner Çobanoğlu, 19.04.2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekâtında Suriye Afrin- Dermeşkanlı bölgesinde arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olmuş ve Bursa ili Hamitler Şehitliğine defnedilmiştir” ifadelerine yer verildi. (Giresun Valiliği)