Giresun Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen kabule; İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu başta olmak üzere farklı branşlarda Türkiye derecesi elde eden 20 okuldan; 20 idareci, 18 öğretmen ve 75 öğrenci katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, şampiyon sporcuları, idarecileri ve öğretmenleri tebrik ederek, Giresun’daki sportif faaliyetlerin daha da artarak devam edeceğini ve bu tür başarıların yeni sporcularla taçlandırılacağını belirtti.

Sporculara ve öğretmenlere çeşitli hediyeler takdim eden Vali Serdengeçti, bu başarıların diğer öğrencilere de ilham kaynağı olmasını temenni etti.

Giresun’a bağlı okullar, Halter, Karate, Kick Boks, Muaythai, Okullararası Yıldız Kız Sutopu, Özel Sporcular Masa Tenisi, Özel Sporcular Atletizm Otizm Kategorisi 100 Metre, Yüzme, Özel Sporcular 100m Koşu, Özel Sporcular 800m Koşu, Erkekler Floor Curling, Kızlar Floor Curling, Ada Güreşi, Genç Karma Rafting, Genç Kızlar Rafting, Genç Erkekler Rafting, Küçük Kızlar Voleybol, Atletizm ve Bilek Güreşi branşlarında Türkiye genelinde birinci, ikinci ve üçüncü olarak önemli dereceler elde ettiler.

Toplu fotoğraf çekimi ile sona eren kabulde, şampiyon sporcular ve öğretmenler, Vali Serdengeçti’ye teşekkürlerini ileterek, bundan sonraki süreçte de aynı azimle çalışmaya devam edeceklerinin sözünü verdiler.