Giresun Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesinin idari birimlerini ziyaret eden Vali Serdengeçti, Giresun İl Millî Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve Okul Müdürü Fazlı Yıldız'dan; okulun genel durumu, eğitim kalitesi ve öğrenci başarılarıyla ilgili detaylı bilgi aldı. Vali Serdengeçti, okulun öğretmenler odasında öğretmenlerle de görüşerek eğitim sistemi ve öğrenci başarısını artırmak için neler yapabileceklerini konuştular.

Ziyarette Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, erdem ve fazilet üzerine önemli mesajlar vererek, “Bugün burada sizlerle bir araya gelmek benim için büyük bir onur. Eğitim, toplumumuzun temel direğidir ve bu direği şekillendiren en önemli unsurlardan biri de sizlersiniz. Bilgi, erdem ve fazilet üzerine kurulu bir eğitim anlayışıyla, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirmekte büyük bir sorumluluk taşıyorsunuz.Eminim ki, buradan çıkacak gençlerimiz, sadece bilgili değil, aynı zamanda erdemli, faziletli ve düşünen bireyler olarak toplumumuza önemli katkılarda bulunacaklardır.” cümlelerini kullandı.

Vali Serdengeçti, öğretmenler odasının ardından Prof. Dr. Suat Sezgin Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Kütüphanede öğrencilerle sohbet eden Vali Serdengeçti, kitap okumanın önemine vurgu yaparak, öğrencilere en son okudukları eserleri sordu. (Giresun valiliği)