Valilik makamında gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, “Öğretmenler, benim gözümde büyük bir öneme sahip kişilerdir. Ancak bunu bir iltifat olarak algılamamanız önemlidir. Bu, gerçekten böyledir ve bilinmesi gereken bir durumdur. Eğer öğretmenler olmasaydı, Türkiye Cumhuriyeti bugünkü millet olmazdı. Bu gerçeği sokaktaki evdeki herkesin bilmesi önemlidir; bunun saygınlık seviyesinde olması gerekir” ifadelerini kullandı.

Vali Serdengeçti, Giresun’a ve ülkemize verdikleri hizmetlerden dolayı öğretmenlere teşekkür ederek; başta şehit öğretmenler olmak üzere, ebediyete uğurlanan bütün öğretmenleri rahmet ve minnetle anarak, ömürlerini bu onurlu görevle geçirmiş olan emekli öğretmenlerin ve bütün çalışan öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutlayıp sevdikleriyle birlikte sağlık ve huzur dolu günler geçirmelerini diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Tosunoğlu tarafından da 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Giresun’da gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında Vali Serdengeçti’ye bilgi verildi.Ziyarette öğretmenler de öğretmenlik mesleği ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ederek, kabulden dolayı Vali Serdengeçti’ye teşekkür edip çiçek takdim ettiler.