Valilik Toplantı Salonu’nda muhtarlarla bir araya gelen Vali Serdengeçti, muhtarların devletimizin gözü, kulağı ve garip gurebaya uzanan şefkat eli olduğunu belirterek kendilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Vali Serdengeçti, muhtarlarla yapmış olduğu konuşmasında;“Muhtarlarımız, devlet sisteminde yer alan değerli temsilcilerdir.Muhtarlar, bulundukları bölgelerin yerel liderleridir, insanların temsilcileridir. Türkiye'deki yerel yönetimler; belediye, özel idare ve köylerden oluşur. Köylerdeki temsilciler de muhtarlardır.Muhtarlar, vatandaşlarla devlet arasında önemli bir köprü vazifesi görürler. Muhtarlar, vatandaşların ihtiyaçlarını, taleplerini ve sorunlarını devlete ileten önemli aracılardır.” sözlerine yer verdi.

Vali Serdengeçti, son yıllarda muhtarlara yapılan iyileştirmelere de değinerek “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde muhtarlık sistemi daha da önem kazanmıştır. Muhtarlarımızın sesi daima devletimiz ve Cumhurbaşkanımız tarafından dinlenir ve takip edilir. Bu, muhtarlarımıza verilen değeri gösterir.Son yıllarda muhtarlarımızın talepleri için de çeşitli çalışmalar yapıldı. Muhtarlarımızın maaşları iyileştirildi, sigorta mevzusu düzeltildi ve özlük hakları güçlendirildi. Ayrıca, Ankara'da Muhtar Evi açıldı ve bu olumlu gelişmeler devam ediyor.” sözlerini kullandı.(Giresun Valiliği)