Vali Serdengeçti, öğrencilerle bire bir ilgilenerek samimi bir atmosferde soru-cevap şeklinde muhabbet etti. Özellikle enerji konularına odaklanan sohbetlerde, enerji çeşitliliği, enerji bağımlılığı ve ülkemizin son yıllarda enerji sektöründe gerçekleştirdiği atılımlar, petrol, doğalgaz gibi konular öne çıktı.

Vali Serdengeçti, öğrencilere alternatif enerji kaynakları ve diğer teknolojik gelişmeler hakkında değerli bilgiler aktardı. Yaptığı konuşmada, gençlerin teknolojiye ve enerji sektöründeki yeniliklere olan ilgilerini teşvik ederek, ülkemizin enerji bağımsızlığı ve teknolojik gelişimi konusundaki önemine vurgu yaptı.

Deneyap Atölyesi ziyareti sırasında Giresun Gençlik Merkezi’nde yer alan diğer atölyeleri de gezen Vali Serdengeçti, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Valilikten yapılan açıklamada ;”Giresun Deneyap atölyesi, 2022 yılı şubat ayında başlayan süreçte, toplamda 1500 sınav başvurusu alarak 110 öğrenciyi bünyesine dâhil etmiştir. İki yıllık süreç içerisinde, öğrencilerin devamsızlık durumları ve üniversite ile liseye geçiş sınavlarından kaynaklı bazı değişiklikler yaşanmış olup, bu duruma bağlı olarak atölyede 28 lise ve 63 ortaokul öğrencisi olmak üzere toplamda 91 öğrenciyle eğitimlere devam edilmektedir.Atölyede, cumartesi günleri ortaokul öğrencilerine sabah ve öğle, pazar günleri ise ortaokul ve lise öğrencilerine sabah ve öğle olmak üzere toplamda altı sınıf bulunmaktadır. Bu sınıfların her biri, öğrencilere özel olarak ayrılmış ders saatleri ve içerikleri ile donatılmıştır.

Deneyap atölyesi, öğrencilere en etkili eğitimi sunabilmek amacıyla derslikleri ortaokul ve lise gruplarına tahsis etmiş, ayrıca bu sınıflara ek olarak birer üretim atölyesi ile desteklemiştir. Bu yapı, öğrencilere hem teorik bilgileri öğrenme hem de bu bilgileri pratikte uygulama imkanı tanıyarak, teknoloji ve mühendislik alanlarında kapsamlı bir deneyim kazanmalarına olanak sağlamaktadır” ifadelerine yer verildi. (Giresun Valiliği)