Vali Ünlü, Giresun’a veda etmeden önce Giresun Kalesinden son kez şehri izleyerek, Giresun Kalesinde anıt mezarı bulunan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Muhafız Kıtası Komutanı Milis Yarbay Osman Ağa’yı kabri başında dualarla andı.

İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Aybay Özgür Özer ve Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yüzbaşı Emre Meral ile birlikte Osman Ağayı kabri başında dua ederek anan Vali Ünlü “Giresun’a arz-ı veda ederken milli mücadelemizin kahramanlarından, 47. Gönüllü Alay Komutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Muhafız Kıtası Komutanı Milis Yarbay Osman Ağa’yı ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnetle andık” ifadelerini kullandı.

Giresun Kalesinden son defa Giresun’u seyreden Vali Ünlü, duygularını “Buradan ayrılıyorum ama yüreğimi Kümbet’te, Kulakkaya’da bir ağacın gölgesinde bırakıyorum. Ne kadar uzağa gidersek gidelim, her gökyüzüne baktığımda Mavi Göl’ün, Göksu’nun renklerine tebessüm edeceğim. Giresun’dan ayrılıyorum ama sizleri; adasından esen bir rüzgarla, Gedikkaya’da uçan martıların kanat çırpışıyla hatırlayacağım. Allah'a ısmarladık.” ifadeleriyle dile getirdi.

Düzenlenen yemeğe Giresun Milletvekilleri Prof.Dr.Nazım Elmas, Ertuğrul Gazi Konal ve Ali Temur ile önceki dönem Giresun Milletvekilleri Av. Kadir Aydın ve Av. Sabri Öztürk  Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akiraz, Adalet Komisyonu Başkanı Burak Babacan, Giresun Belediye Başkanı Av.Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Dr. Davut Sinanoğlu, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Sahil Güvenlik 73. Komutanı, İl Genel Meclisi Başkanı, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, oda başkanları ile şehit ve gazi dernekleri temsilcileri katıldı.

ÖNCEKİ DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ AYDIN VE ÖZTÜRK'TEN VALİ ÜNLÜ'YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Oldukça duygusal anların yaşandığı konuşmalar sırasında bir önceki dönem Giresun Milletvekilleri Av.Kadir Aydın ve Av.Sabri Öztürk de Vali Ünlü için övgü dolu cümleler kurdular.

Öztürk, birlikte görev yaptıkları süre içerisinde özellikle bölge turizmi (Göksu Travertenleri gibi turizm yatırımlar) başta olmaz üzere Giresun’da çok önemli yatırımların başlangıcı, takibi ve devamının sağlanması için eldeki kıt kaynaklarla Vali Ünlü’nün gösterdiği çabalara kendisinin şahit olduğunu belirtti. Aydın’da yaptığı konuşmada Vali Ünlü’den övgüyle bahsederek tam bir devlet adamı örneği sergileyerek yeri geldi devletin otoritesini, yeri geldi şefkatli elini gösteren icraatlarıyla Giresun’da olumlu izler bıraktığını söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI ŞENLİKOĞLU “ŞEHRİMİZDE İZİNİZ VAR, ŞEHRİMİZDE GÜZEL HİZMETLERİNİZ VAR”

Giresun Belediye Başkanı Av.Aytekin Şenlikoğlu, veda yemeğinde yaptığı konuşmasında; zaman olarak çokta kısa sayılmayacak bir süre birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çok önemli ve özellikli bir dönemde, kendisinin de ilk belediye başkanlığı görevi olmasına rağmen çok uyumlu bir çalışma içerisinde; pandemi süreci devam ederken, sel felaketi ve diğer bir takım afetlerle karşı karşıya kalarak bu süreci en az olumsuzlukla atlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Şenlikoğlu konuşmasının devamında “Bizler şehrimizde Giresun'umuzda Sayın Valimizin, Valiliği ile gerçekten zor şartları kendi kararlarımızda da rahatlıkla aşabildik. Bu bizim için aynı zamanda bir tecrübeydi. Ben, şehrin adına Sayın Valime teşekkür ediyorum. Zira bu süreçler bir şehri, bir noktaya taşıyor. Belki bizler de bu süreçlerde idarecilik açısından bir noktaya kendimizi taşımış olduk.

Şehrimizde iziniz var. Şehrimizde güzel hizmetleriniz var. Bu şehir Giresun kendisine hizmet edeni unutmaz şehrin her daim Vekiliminde söylediği gibi artık şehrin bir hemşehrisi, bir Giresunlusu olarak bu şehir her zaman sizi bağrına basacaktır. Zaten gittiğiniz yerlerde de aynı hizmet kervanını yürüteceğinize inandığımız için bizler de Giresunlular olarak her daim arkanızdayız, yanınızdayız. Bu şehir sizi unutmayacaktır.

Tabii böyle vedalar her zaman zor olur. Ama biliyorum ki hem şahsınızın, hem ailenizin, hem de sevdiklerinizin bu anlamda gidilen noktadan da memnun kaldığınızı düşünüyorum. Onun için bir kez daha aslında biz sizin adınıza da mutluyuz ve sevinçliyiz. İnşallah şehrimizde sizleri sadece bir vali olarak değil aynı zamanda bir hemşehri olarak tekrar göreceğiz.

Ben verdiğiniz emekler, yaptığınız hizmetler, bize olan katkılarınızdan dolayı da tekrar canı yürekten, hem şahsım adına hem de çalışan arkadaşlarım ve siyasi arkadaşlarım adına, hem de Giresun'lular adına tekrar teşekkürlerimi sunuyorum Rabbim yolunuzu açık etsin” ifadelerini kullandı.

MHP MİLLETVEKİLİ KONAL : “SOKAK HAYVANLARI SEVİNSİN KENDİLERİNE OKŞAYACAK BİR MERHAMETLİ BİR VALİ GELİYOR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, yaptığı konuşmada Vali Enver Ünlü’nün Vali olarak ilk görev yeri olan Iğdır’da üstlendiği zor göreve dikkat çekerek “Sayın Valimiz, PKK terör örgütünün kalbine hançer gibi saplanan bir şehirden kayyum olarak orada görev yaptıktan sonra Giresun’a geldiğinde, Sayın Valimiz ile ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Demokrasi Nöbetinde karşılamıştık. İlk orada program yapmıştık dün gibi hatırlıyorum. Tabi o zaman Milliyetçi Hareket Partisinde İl Başkanlığı görevini yapıyordum.

Hemen akabinde, bugün hatırlamak bile istemediğimiz Bulancak'ta kaybolan bir kızımızın kaybolması durumuyla karşı karşıya kalarak Sayın Valimiz göreve başladı. Daha sonrasında aksilikler üst üste geldi. Dereli’de afet oldu. Yağlıdere'de afet oldu.

Sayın Valimiz Iğdır'da PKK ile savaştı buraya geldi burada da hiç dinlenemedi. Burada da bütün afet olayları başına geldi. Akabinde hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin ve asrın felaketi olan (Kahramanmaraş merkezli deprem) büyük afetle uğraştık ama bütün sınavlardan güzel bir şekilde geçtik. Tabi, Iğdır kadar olmasa da Giresun bürokrasisi de insanı yorar.

Sayın Valimizi muhtemelen yorduk, haklarını helal etsin bizlere inşallah. Buradan daha büyük bir şehir olan Manisa'ya göreve gittiği için kendi adına ve ailesi adına kutluyorum.

Ben Sayın Valimizi hep o güzel Giresunspor maçlarında, Giresunspor aleyhine yapılan kararlara yaptığı çıkışlar ve tepkiyle hatırlayacağım. Kendisi çok iyi bir Giresunpor taraftarıydı. Şimdi Manisaspor sevinsin. Bir de Manisa’daki Sokak hayvanları sevinsin. Kendilerine okşayacak bir merhametli bir vali geliyor” diyerek Vali Ünlü’ye görevinde başarılar diledi.

“AK PARTİ MİLLETVEKİLİ TEMÜR “GERÇEKTEN BİR GİRESUN SEVDALISI OLDUĞUNU KISA SÜREDE GÖRDÜM”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun Milletvekili Ali Temur “Sayın Valimizi gerçekten Giresun'da yaptığı güzel hizmetlerle tebrik ediyorum. Geç tanıştık, erken ayrılıyoruz. Gerçekten bir Giresun sevdalısı olduğunu kısa sürede gördüm.

Geçen hafta kendisi ile beraber yayla yollarındaydık. Göksu travertenlerine kadar çıktık. Orada yapılacaklarını anlatırken ayrı bir heyecan yaşadık. ‘Ankara'da şunları şunları hızlı çıkaralım, şunları gerçekleştirelim’ dediğinde gerçekten ciddi bir devlet adamı olduğunu gördük.

Nasip bu kadarmış, kendisine bundan sonraki görevlerinde, Manisa'da hem ailesine, hem kendisine hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullanarak, yeni görevinde başarı dileklerini iletti.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ELMAS “GEÇ BULDUK ÇABUK KAYBETTİK”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun Milletvekili Prof.Dr.Nazım Elmas da yaptığı konuşmada “Elbette kubbede bir hoş sada bırakmak esastır. Sayın Valimizle kısa süre çalıştık ama anlaşılıyor ki geçmiş günler, geride kalan günler, kubbede çok güzel hoş sada bırakmak anlamında gayet geniş, büyük ve özel hizmetlerle dolu olarak geçmiş.

Biz de kısa bir süre Sayın Valimizle birlikte çalıştık. Geç bulduk çabuk kaybettik misali böylesi bir zaman oldu. Giresun belki çok değerli bir yöneticiyi uğurluyor ama şehzadeler şehri Manisa güzel bir idareciyi, çok değerli bir idareciyi kazanmış oluyor. Şanslı ‘şehzadeler’ şehrine selam olsun diyoruz. Buradan şimdi Giresun uşakları diyarından, şehzadeler diyarına çok değerli bir yöneticiyi göndermekle, biz de gurur duyuyoruz.  

Öyledir bu dünya; hizmetler gelir, hizmetler gider, çalışmalar olur, yatırımlar olur, insanlığa hizmet devam eder. Şairin dediği gibi ‘Gideriz nur dolu izde, gideriz taş bağırda sular dizde, gideriz bir gün akşam olur bizde, gideriz kalır dudaklarda şarkımız bizim’ Evet değerli Valimizin Giresun'un dudaklarında, Giresun'un semalarında çok güzel bir şarkısı kaldı.

Giresun'a yaptığı hizmetler için kendisine çok teşekkür ediyoruz ve güzel bir diyarda bir Osmanlı bakiyesi mülkte vereceği hizmetler için şimdiden başarılar diliyoruz. Ailesiyle, yakınlarıyla, yeni güzel, huzurlu, mutlu günler diliyorum” dedi.