Apaydın yaptığı yazılı açıklamada, “Günümüzde yaşadığımız ekonomik zorluklar, hayat pahalılığı ve buna benzer birçok etken yaşamımızı olumsuz etkilemektedir” dedi.

“İçinde bulunduğumuz bu yüksek enflasyonlu dönem tüketiciyi ve yerel perakendeyi zor durumda bıraktığı için bir takım yerel önlemler alınması şarttır” diyen Apaydın şunları kaydetti;“Şehrimizde ki başlıca sorunlardan bir tanesi aynı meslek mensubu kişilerin, işletmelerinin neredeyse bir biri ile yan yana çok yakın olması, buna benzer durumun birçok meslek alanında yaşanmasıdır. Yerel yetkililerimize bu durumda büyük görev düşmektedir. Aynı faaliyeti gösterecek olan işletmelere İş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilirken lokasyonlar arası mesafe dikkate alınmalı uygunluk tespit edilerek daha adil bir şekilde karar verilmelidir. Unutulmamalıdır ki bu şehrin en önemli dinamoları bu şehre yatırımı yapan iş insanlarıdır. Yerel faaliyet gösteren iş insanlarımıza önem verilmesi şehrimizin gelişimi açısından oldukça önemlidir. Ulusal zincirler bugün şehrimizde ve tüm ülkede umarsızca nokta sayısını çoğaltarak yerel perakendeyi olumsuz etkilemektedir. Bunun içine tüm sektörleri ekleyebiliriz. Üstelik bazı sektörlerde ki işletmeler farklı ürün gramaj uygulaması yaparak tüketiciyi yanıltmakta haksız rekabet uygulaması ile yerel perakendeyi de olumsuz etkilemektedir. Perakende yasa tasarısı bir türlü meclisten geçirilmediği için şu an içinde bulunduğumuz durum ulusal zincirlerin lehine olan bir zaman dilimidir. Ülke olarak bir sınırlama getirilmediği takdirde yerel perakende olumsuz etkilenmeye devam edecektir. Yerel perakende güvende olabilmesi için genel bir sınırlamanın ya da bir yasanın çıkarılmasını beklemek yerine yerel yönetimlerle bir araya gelinerek ortak çözümler bulmak şart olmuştur.”

GİSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Apaydın sorunların çözümüyle ilgili şu önerilerde bulundu;“Aynı faaliyeti gösterecek olan işletmelere mesafe şartı koyulması mesafe şartına uymayanlara iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilmemesi, hafta sonu tatili ve nöbeti uygulamasına geçilmesi böylece çalışan personel verimini ve istihdamının arttırılması insanların aileleriyle birlikte hafta sonu tatili yapması sağlanmalıdır. Açılış ve kapanış saatleri düzenlemesi getirilerek, alışveriş saatlerini düzenleyebilir, sektörlere göre belirlenip tüm sektörlerin daha işlevsel hale gelmesi sağlanabilir. Vergisini bu şehrin vergi dairesine yatıran bu şehre katma değer sağlayan iş insanlarının ve işverenlerin önü açılmalı ve korunmalıdır. Hemen hemen her sektörde faaliyet gösteren ulusal zincirlere ve discount işletmelere (ucuzluk marketlerine) acilen dur denilmeli, yerel perakende göz önünde bulundurularak bu işletmelere iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmemelidir. Sektörlere göre yapılacak olan bu ve buna benzer çalışmalar, çalışanlara ve işverenlere rahat bir nefes aldıracak ve şehrimize ivme katacaktır. Altını çizdiğimiz bu konularla ilgili yerel yönetimlerimizle bir araya gelmeye hazır olduğumuzu ve gereken önlemleri almaya, fikirlerimizi paylaşıp aktarmaya bu şehir yararına adım atmaya hazır olduğumuzu bildirmek isteriz.”