Zonguldak’ta yaşanan fırtınada mendireğe çarpması sonucu batan Kafkametler adlı yük gemisinde kaybolan 12 mürettebattan cansız bedenine ulaşılan 62 yaşındaki Göreleli Metin Usta, ilçenin Sağlık köyünde son yolculuğuna uğurlanmıştı. Gemide aşçı olarak çalıştığı öğrenilen ve 20 yıl önce de geçirdiği bir gemi kazasından sağ kurtulduğu belirtilen Metin Usta’nın ölümünün ardından, Giresun’a bir acı haber daha gelmiş ve arama kurtarma çalışmaları devam eden 11 mürettebattan birinin de geminin makine dairesinde yağcı olarak çalıştığı bilinen Eynesilli Ömer Hebip olduğu öğrenilmişti. Hayatını gemilerde çalışarak idame ettiren ve bekar olduğu öğrenilen Ömer Hebip’in kıyafetleri bulundu fakat bedenine henüz ulaşılamadı.
“Giresun’a üçüncü acı haber Siirt’ten geldi”
Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel bir bakır madeninde geçtiğimiz gece yarısı meydana gelen göçükte toprak altında kalan 5 kişiden 3’ü hayatını kaybetti. Göçükte hayatını kaybedenlerden birinin de 32 yaşındaki Giresunlu Zekayi Can Çalık olduğu öğrenildi.
Çalık’ın henüz 5 ay önce evlendiği ve hayatını kaybetmeden 3 gün önce sosyal medya hesabından eşi Humay Çalık ile 'Aşk' adlı fotoğrafı paylaştığı görüldü.Maden Mühendisi Çalık, Eynesil’e bağlı Ören Beldesi’nde toprağa verilecek.