Fuarda, Türkiye’nin 7 bölgesinden 16 milli aşçı, Türk mutfağı ve kültürünü tanıttı. Fuarda Karadeniz Bölgesini Giresun Aşçı ve Pastacılar Derneği Başkanı Fırat Canikli temsil etti. Dört gün süren etkinlikte Milli aşçılar Türk yemeklerini yapıp farklı ülkelerden gelen misafirlere Türkiye'nin lezzetlerini ikram etti. Aşçılar Şampiyonası'nda ise 23 ülkenin katıldığı yarışmada Türkiye 2’inci oldu. Şampiyonanın 1’incisi Rusya, 3’üncüsü ise Azerbaycan oldu. Türk aşçılar ödüllerini Kazan Türkiye Başkonsolosu ismet Erkan’dan aldı. Giresunlu olan Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Öner Çulfaz, şanlı Türk bayrağını ve yeme içme kültürünü Rusya'da tanıtmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.