Keşap Düzköy mevkii açıklarında bulunan Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesisinde Türk Somonu'nun (Gökkuşağı Alabalığı) ilk hasadı gerçekleştirildi.

Vali Serdengeçti, Türk Somonu'nun başarılı bir şekilde yetiştirilip hasat edilmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Tesis yetkilileri tarafından Vali Serdengeçti’ye Türk Somonu ve tesis hakkında detaylı bilgiler verildi.Yetkililer tarafından tesisin 150 dekarlık deniz yüzeyi alanına yayılmış olduğu ve kıyıya bin 450 metre uzaklıkta konumlandığı aktarıldı.

Tesiste Türk Somonu yetiştiriciliği ve işleme faaliyetlerinin gerçekleştirildiği vurgulandı.Mandalin Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesisi, proje kapasitesinin üzerinde bir üretim potansiyeline sahip olduğu ve mevcut kapasitesiyle yıllık bin 200 ton üretim gerçekleştirdiği bilgisi verildi.

Türk Somonu’nun tesise 400-500 gram ağırlığında geldiği ve kasım-aralık aylarında tesislerde yetiştirilmeye başlandığı ifade edildi. Ayrıca mayıs-haziran aylarında da 2,5-3 kg ağırlığında hasat edildiği vurgulandı.Tesisin yıllık bin 200 ton üretim kapasitesiyle Rusya ve Japonya gibi ülkelere Türk Somonu ihraç ederek ekonomiye katkı sağladığı, ayrıca bölgedeki su ürünleri yetiştiriciliğinin ve ihracat potansiyelinin daha da artacağının beklendiği ifade edildi.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, işletme sahiplerine bereketli bir hasat dönemi dileğinde bulunarak “Bereketli olsun!Keşap açıklarında bulunan Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesisinde Türk Somonunun (Gökkuşağı Alabalığı) ilk hasadı gerçekleştirildi.Rusya ve Japonya'ya ihraç edilerek ekonomiye önemli katkılar sunan kafes balıkçılığının ilimizdeki tesislerinde yıllık 1200 ton üretim kapasitesi mevcut.” ifadelerini kullandı.