TKDK, Kümbet, Bektaş, Yavuzkemal ve Sisdağı Yaylalarının  doğal güzelliği ile turizm potansiyellerinin çok yüksek olduğunu ancak bu yaylalarda yeterli sayıda konaklama tesisi ve restoran bulunmadığı için değerlendirilemediği görüşüne yer verdi.
Yapılan açıklamada, yayla turizmi açısından kütük evlerin, mevcut dokuya uygun olmasıyla ön plana çıktığı, yaylaların doğal dokusuna uygun tamamen ahşap malzemeden oluşan otel ve restoranların, yaylalara değer katacağı tespitinde bulunan TKDK, yatırımcılara yaptığı çağrıda şu bilgilere yer verdi:” Ayrıca yapıların kütük tabir edilen ahşap malzeme ile yapılacak olması durumunda yatırımın maliyetini azaltma adına kurumumuz çabaları sonucu uygun harcamalar içinde yer alması sağlanmıştır. Birim m3 fiyatı KDV hariç 9500 TL olan TKDK-0147(Özel) ‘’Fırınlanmış ve Emprenye Edilmiş Kütükten Yığma Ahşap Duvar Yapılması’’ pozu yatırımcılar için ahşap emeği dikkate alındığında yatırımcıya çok önemli bir fırsat sunmaktadır. Daha önce destek kapsamında yer almayan bu poz yalnızca Giresun ili için değil, IPARD hibe desteği sağlanan 42 il için de destek kapsamındadır. Bu pozun ilimizde kırsal turizm yatırımları için değerlendirileceğini ümit ediyoruz.

İster sahile, ister yaylaya yapılsın TKDK 500.000 Avroluk ( 3.623.750 TL) yatırımın %55 ine kadar (Yaklaşık 1.993.062,5 TL) hibe (geri ödemesiz) destek vereceğini ve desteklenen işlerin vergiden muaf olduğunu duyurdu. Kurum, 25 odaya kadar konaklama tesisi ister tek bir binada, ister birbirinden bağımsız olarak yapılabileceğini; eğer bağımsız yapılacak ise odaların büyüklüğü 60m2’ye kadar uygun kabul edileceğini belirtti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) bu konudaki son başvuru kabul tarihini 07 Temmuz 2020 olarak açıkladı.