1906 Yılında Rum Ortodoks Kilisesi tarafından okul olarak inşasına başlanan,Cumhuriyet yıllarında Jandarma okulu, 1947’den bu yana da okul olarak kullanılan tarihi Giresun Ticaret Lisesi binasının, ranta kurban gitmemesi için imza kampanya başlatıldı.Bunun için İstanbul’da toplanan Okulumu Geri İstiyorum Platformu, tarafından yapılan basın açıklamasında , “endişemiz odur ki, Tarihi okul binamızın bir süre sonra turizm faaliyetleri adı altında birilerine rant uğruna peş keş çekilmesidir. Tarihi kültürel yapılarımız, değerlerimiz çocuklarımıza aktaracağımız, miraslarımızdır. Tarihi yok olan bir kentin geleceği de yoktur “.
Okul müze olacağı gerekçesiyle boşaltılmış, daha sonra İmam Hatip lisesi yapılmıştı.
http://www.giresunguncel.com.tr/uploads/
TİCARET LİSELİLER OKULLARINI GERİ İSTİYOR
İstanbul’da gerçekleşen toplantıya, okulun müdürlerinden Hüseyin Çakıcı da katıldı.Konuya ilişkin olarak İstanbul’da bir araya gelerek “Okulumu Geri İstiyorum” adıyla bir platform oluşturan Ticaret Lisesi mezunları, İstanbul, Giresun ve Türkiye’nin çeşitli ilerinde imza kampanyası başlattı.Platformdan yapılan açıklamada ani bir kararla, öğretim yılı dahi bitmeden, öğrenci ve velilere herhangi bir bilgilendirme yapılmadan okulun boşaltıldığı, ardından da 1 yıl sonra Hurşit Bozbağ kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne verildiği ve müze yapılacağı iddiaları hatırlatıldı.Platform açıklamasında, şu görüşlere yer verildi: “soruyoruz, müze yapılacak gerekçesi ile boşaltılan tarihi okul binamızın geleceği ne olacaktır, bina boşaltıldıktan sonra bir yıl geçmesine rağmen neden müze olmadı da bir yıl sonra şehrimizde üç imam hatip lisesi üç imam hatip orta okulu olmasına rağmen, imam hatip lisesi oldu. İki bakanlık arası bina takası gerçekleşemedi söylemi her iki bakanlığın hükümet içerisinde olması nedeniyle gerçeği yansıtmamaktadır. Giresun halkının ve kamuoyunun doğru bilgiye ihtiyacı vardır. Bizler okulumuzun geleceği hakkında bilgi sahibi olmak ve bilgilenmek istiyoruz.
Tarihi binamızın kent hafızasında Ticaret Lisesi olarak kayıtlı olması nedeniyle, tarihimizi ranta kurban etmemek için, Her santimetre karesinde anılarımızın olduğu OKULUMUZU GERİ İSTİYORUZ.kent mimarisinin yozlaşmasını, okulumuzun deforme edilişini, elimizden alınışını, kabullenemeyiz”