Üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla yüzde 50 destek sağlanacak olan bireysel sulama sistemlerinin konuları; tarla içi damla,  tarla içi yağmurlama, tarla içi mikro yağmurlama, tarla içi yüzey altı damla, Lineer veya Center Pivot, tamburlu,   güneş  enerjili, tarımsal ve akıllı sulama sistemleri olarak belirlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan duyuruda; “Hibeye esas mal alım tutarı  gerçek ve tüzel kişiler için 3 milyon TL’yi geçemez.  Başvurular, güncel Uygulama Rehberinde yer alan başvuru formu ve eklerine uygun olarak hazırlanan proje dosyasıyla, 22 Şubat 2024’e kadar bizzat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yapılmalıdır.  Başvuru için su kaynağı çeşidine göre alınması gerekli izin belgeleri; ‘Su kaynakları için ilgili kurumdan alınacak Su Kaynağı Kullanım İzni/Tahsis Belgesi’ ve ‘Yeraltı su kaynakları için ilgili kurumdan alınacak Yeraltı Suyu Kullanma Belgesi’dir.

Kişilere ait kuyular için sadece bir başvuru yapılabilir. Kuyu kiralanmasıyla yapılan başvurulara hibe desteği verilmez. Ancak kiralanan arazi içinde arazi sahibi adına yeraltı suyu kullanma belgesi olan kuyu mevcut ise kabul edilir. Satın alınan arazilerde bulunan kuyular için yapılacak başvurularda, arazinin yeni sahibi adına yeraltı suyu kullanma belgesi alınması gerekir. Çiftçilerimize duyurulur.” ifadelerine yer verildi.