14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesi Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu beraberinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Giresun mitingine katıldı.

Alanda toplananlara yağmur altında hitap eden Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, “Giresun denilince dünyadaki en iyi fındığın üretildiğini biliyor. Karadeniz için çay ve fındık stratejik bir üründür. Fındık sadece ülkemiz için değil, dünya için de önemli bir üründür. Elinoğlu bizim ürettiğimiz fındıktan dünyaları kazanıyor ama bu fındığı üreten Karadenizli kazanamıyor. Mademki ben üretiyorum neden elinoğlu kazanıyor da ben kazanamıyor. O halde fındığı 4 dolar yaparsın sabit fiyat olur, üreticide ne kadar kazanacağını gayet iyi bilir. Size söz 4 doların altına asla düşürülmeyecek bu fındık” dedi.

“Terörle ortak mücadele edeceğiz”

Terörle ortak mücadele edileceğini de kaydeden Kılıçdaroğlu, “Terör bir insanlık suçudur. Kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin teröre karşı durmayan zaten insan değildir. Teröre karşı ortak mücadele edeceğiz.  Bunu herkesin bilmesini isterim. Allah’ın yarattığı bu güzel dünyada hepimiz huzur  içerisinde beraber yaşamak istiyoruz. Cadde ve sokaklarımızda selamlaşmak istiyoruz. Ön yargılarımızdan kurtulmak istiyoruz. Yeteri kadar kamplaştı bu ülke artık kamplaşmadan çıkmalı. Elinoğlu büyüyor, gelişiyor biz küçülmeye devam ediyoruz” dedi.