Tütün bağımlılığından kurtulmak isteyenler için hizmet verecek olan poliklinikteki muayeneler ve hasta takipleri, Göğüs Hastalıkları Polikliniği’ndeki hekimler tarafından yürütülecek.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan paylaşımda; “Çağımızın en büyük salgını olarak tanımlanan sigara içmek halen dünyada ve ülkemizde en önemli sağlık sorunlarından biridir. Sigara içen her iki kişiden biri sigaraya bağlı bir sağlık problemi yüzünden ölmektedir. Ülkemizde her yıl 110 bin kişiyi sigaraya bağlı bir hastalıktan kaybetmekteyiz. Sigara içenlerin yüzde 80’i sigarayı bırakmak istemektedir fakat kendi kendine bırakmaya çalışanlarda başarı oranı çok düşüktür. Sigara Bırakma Polikliniği,  hastaların sigarayı bırakma sürecinde profesyonel yardım alması, bırakma sürecini kolaylaştırması ve sigaraya tekrar başlamalarını azaltması amacıyla hem fiziksel hem ruhsal tüm sağlık sorunlarıyla ilgilenmektedir.

Sigara Bırakma Polikliniğine randevu almak isteyen vatandaşlarımızın, Sağlık Bakanlığına bağlı ALO 171' i arayarak randevu almaları gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.