Milli Eğitim Bakanlığının "Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği" ile "Okul Servis Araçları Yönetmeliği" gereğince düzenlenen denetimler kapsamında Taşımalı Eğitim araç şoförleri ve servis rehberleri ile Özel Servis araçları şoförleri ve servis rehberlerine, Merkez Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü konferans salonunda seminer verildi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Celep tarafından iletişim,  araç içi ve dışı davranışlarla ilgili verilen seminerin yanı sıra, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün ilgili birimlerince "Okul Servis Araçlarının Çalıştırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar"ı belirleyen maddelerin uygulanması doğrultusunda da eğitim gerçekleştirildi. Düzenlen seminer ve eğitimlerin ardından aynı gün, taşımalı eğitim kapsamındaki araçlar ile özel servis araçları, denetim komisyonları tarafından Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü okul bahçesinde denetlendi.

İlgili yönetmelik ve kılavuzlar doğrultusunda araçlarda, teknik donanım, güvenlik, temizlik ve hijyen açısından görülen eksikliklerin bir an önce tamamlanması hususunda ilgililere gerekli uyarı ve bilgilendirmeler yapıldı.