AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ekrem Civelekoğlu devletin ilgili kurumlarının sel felaketinin hemen ardından devreye girdiğini ve yaraların hızlıca sarılması için çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirtti.

 Civelekoğlu yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz yıl Haziran ve Temmuz aylarında ilimizde yaşanan sel felaketi sonrası yaraların hızlıca sarılması için devletimizin ilgili tüm kurumları çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Bu kapsamda, Giresun ilimize İçişleri Bakanlığı’nın destekleriyle AFAD tarafından 400 milyon lira ödenek geçtiğimiz aylarda tahsis edilmişti. İlk etapta afet noktaları için 110 milyon lira tutarında istinat duvarı ve menfez ihaleleri yapıldı.Önümüzdeki günlerde yapılacak olan 41 milyon 374 bin 125 lira tutarında ikinci etap ihale kapsamında ise merkez köylerimizde selden hasar gören bölgelerimizde 168 adet duvar ile 19 adet kutu menfez çalışması İl Özel İdaresi tarafından yapılacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum.

Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya, Milletvekillerimiz Sayın Ali Temür ve Sayın Nazım Elmas’a, İl Başkanımız Mete Bahadır Yılmaz’a ve İl Genel Meclis Başkanımız Ahmet Şahin’e emeklerinden dolayı bölgemiz ve tüm hemşerilerimiz adına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.