Şubenin girişine asılan duyuru yazısında, şubenin kalıcı olarak kapatıldığı ve en yakın PTT şubesinin Aksu PTT Şubesi olduğu bildirilirken esnaflardan ve bölgede yaşayan vatandaşlardan büyük tepki geldi.

Giresun Madeni Sanatkarları Odası Başkanı Ufuk Levent yaptığı açıklamada ;”Yıllardan bu yana Giresun Sanayi Sitesi idari bina altında yaklaşık 1000’e yakın Sanayi Sitesi ve çevredeki işyerleri ve site etrafında bulunan Deniz Sitesi, Gedikkaya Mahallesinde binlerce vatandaşa hizmet vermekte olan PTT Şubesi, hiçbir açıklama yapılmadan kapatılarak Sanayi Sitesi esnafları ve çevre sakinleri mağdur edilmiştir.Şubenin tekrar bu bölgede açılması için PTT Başmüdürlüğünü duyarlı olmaya, esnaf ve vatandaşların sorununu çözmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Giresun Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “PTT Genel Müdürlüğü ülkede gerçekleşen depremden sonra aldıkları karar ile 5 yaşından büyük binalarda hizmet vermeyeceklerini açıkladılar ve ona göre kendi rızaları ile çıkma kararı aldılar. Kooperatif yönetimi kendilerine hizmetin aksamaması için çeşitli alternatifler sunmuşlardır. Kendileri bunların genel müdürlükçe değerlendirileceğini ifade etmişlerdir” ifadelerine yer verdi.