Sorumluluk bölgesinde bulunan tüm yerleşim bölgelerinin aydınlatma giderleri Sekreterlik tarafından sağlanırken, 2022 yılında 18 milyon lira genel aydınlatma ödemesi yapıldı. 2023 yılında da devam ettirilen ödemeler aylık ortalama 3 milyon 500 lira tutarına denk geliyor.

Özel İdare Sekreterliği tarafından 2023 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 30 milyon liralık aydınlatma ödemesi gerçekleştirilirken, bu rakamın yıl sonuna kadar 40 milyon liraya ulaşması bekleniyor. Şehir genelinde her sahada hizmetler yapan sekreterlik bünyesinde çalışmaların aralıksız olarak devam edeceği ve hiçbir vatandaşın hizmetten eksik kalmayacağı belirtiliyor.

“Turizmden eğitime varana kadar birçok alanda hizmetler devam ediyor”

Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından sorumluluk bölgesindeki tüm köy yollarında beton ve asfaltlama çalışmalarının yanı sıra onarım işleri de aralıksız olarak devam ediyor. Bunun yanı sıra projelendirilen okulların dış cephe yenileme işlemleri de yapılıyor.

Şehrin gözde turizm bölgelerinde gerçekleştirdiği çalışmalarla Giresun Turizmine ve tabiatı korumaya yönelik olarak çalışmaları devam ediyor.