Kümbet Yaylası Dilek Taşı mevkiinde orman katliamı yapıldığı iddiaları sosyal medyada çığ gibi büyüyor ve tepki görüyor. Fotoğraf ve görüntülerle yapılan paylaşımlarda ormandaki yüzlerce ağacın bilinçsiz ve izinsiz biçimde kesildiği belirtilerek, bunun önüne geçilmesi isteniyor.


Ancak Giresun Valiliği ise, katliam iddialarını basın açıklamasıyla ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün gençleştirme ve tohumlama çalışmalarını gösteren fotoğraflarla yalanladı. Valilik, komisyon kurdu ve iddiları yerinde inceledikten sonra bunun normal bir ormancılık faliyeti olduğunu açıkladı. 

FOTOĞRAFLARLA CEVAP: "SAHAYA GENÇLİK GETİRİLDİ" 

Açıklamada, alanın Kayın ve ladin ağaçlarından oluştuğu ve buradaki ağaçların ekonomik ömrünü doldurduğu gerekçesiyle 2004 yılında Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gençleştirmeye alındığı ve bunda başarı sağlandığı ifafe edildi. Giresun Valiliği, “2019 yılı Ocak ayında tohum ağaçları kar üzerinde boşaltılmış, boşaltma çalışmalarının ardından gençliğe bakım ve tamamlama çalışmaları ormancılık tekniğine uygun zamanda uygun metotlarla yapılmıştır. Sahaya başarılı bir şekilde gençlik getirilmiştir” cümleleriyle yapılan kesimlerin doğru olduğunu savundu. 
VALİLİK: “KOMİSYON İNCELEDİ, ORMANCILIK FAALİYETİNE AYKIRI DURUM YOK”
Kümbet İşletme Şefliği’nin rutin gençleştirme çalışmalarını planlanan yıllarda sürdürüğü söylenen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Bu yıl da programımızda bulunan gençleştirme bölmelerimizdeki hazırlama ve tohumlama kesimlerimiz yapılmış, sahalarda çalışmaların sonlarına gelinmiştir. Bu ormanlarımızda da ilk bol tohum olduğu yıl toprak hazırlığı yapılarak yeni gençlik elde edilecek ve akabindeki 20 yıl bu gençlik takip edilecektir.
Sosyal medya paylaşımlarında, 2020 yılı programımızda bulunan ve üretimi devam eden hazırlama ve tohumlama çalışmalarımız boşaltma gibi gösterilerek ormanların yok edildiği algısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu durum gerçeği yansıtmamaktadır. Dereli Orman İşletme Müdürlüğümüz Kümbet Orman işletme şefliğinde iddialara maruz çalışma sahaları oluşturulan komisyon marifeti ile incelettirilmiş, yürütülen ormancılık faaliyetlerinde ormancılık tekniğine uygun olmayan herhangi bir durum tespit edilememiştir”.