Gıda güvenliği ve gıda kalitesi konularında farkındalığı artırmak ve uluslararası standart ve şartlara uygunluğu sağlamak amacıyla yürütülen projeyle, MEB’e bağlı pansiyonlu okullar, anaokulları ve öğretmenevlerinde görev yapan sorumlulara verilen eğitimlerde katılımcılara, gıda kalitesi ve güvenliği, yemek menülerinin hazırlanması ve dağıtımı, kalori dengesi, hijyen, gıda saklama koşulları ve soğuk zincir kurallarına riayet edilmesi gibi bir çok başlıkta önemli bilgiler verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, konula ilgili yaptığı değerlendirmede; "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı ile okullarda öğrencilerimizde sağlıklı beslenme kültürünün oluşmasını, onları geleneksel tatlarla buluşturmayı, gıda israfına yönelik bilinçlenmeyi ve yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz.” dedi.