ÇSon yaşanan öğretmen cinayetinin ardından sessiz kalmayacaklarını belirten Bıçak, eğitim sistemindeki sorunların çözümsüzlüğünden ve plansızlığından kaynaklandığını savundu. Ayrıca, öğretmenlerin sürekli olarak suçlanmasının ve öğretmenlerin güvenliğinin sağlanmamasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Bıçak, açıklamasında, “Önceki gün ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adamış olan bir meslektaşımızı hayattan ve öğrencilerinden koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci oluşu ne de failin uyruğu ile ilgilidir.

Bugüne kadar eğitimden sorumlu olanların yaptıkları açıklamalarda eğitimde yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak öğretmenleri göstermesi, CİMER uygulamasının bizlere karşı bir sopaya dönüştürülmesi, MEB’in eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmenleri ve idarecileri veli/öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur. Bu ülkede okulda öğretmen öldürüldü! Söz bitti! Şiddetin, cinayetin tek bir faili olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz.Cinayetin arkasındaki zihniyet, bizleri ötekileştiren, her fırsatta tehdit ederek hedef haline getiren, mesleğimizin itibarını ayaklar altına alanlardır. "Bir toplumun uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür."

Öğretmenler, toplumun temel taşlarını döşeyen, gelecek nesilleri yetiştiren ve aydınlık bir geleceğe rehberlik eden mimarlardır. Öğretmene yapılan her saldırı, tüm topluma ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Unutmayalım ki, eğitimsiz bir toplum, karanlığa mahkumdur” dedi.

Şube Başkanı Bıçak, eğitim emekçilerinin can güvenliği için acil önlemler alınmasını ve şiddetle mücadele için etkili yasal düzenlemelerin yapılmasını talep etti. Bunun yanı sıra, RTÜK'ün toplumsal şiddeti ve suç temalı TV programlarını denetlemesi gerektiğini ve eğitim programlarının içeriğinin şiddeti reddeden ve toplumsal yaşam dersleri içeren şekilde düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.