Yılın ilk çeyreğinde Cumhuriyet tarihinin en yüksek ilk çeyrek performansına ulaşan, Türk ihracatçısı, bir tarihi rekora daha imza attı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla Nisan ayına ilişkin dış ticaret verilerini, Ankara'da düzenlenen toplantıyla açıkladı.

İhracat ailesi geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 25 artışla, 23,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu rakamlarla beraber, ihracatta aylık en yüksek ihracat rakamına ulaşılmış oldu. Ayrıca bu ay ilk kez bir ülkeye 2 milyar doların üzerinde ihracat yapıldı. Nisan ayında ulaşılan 23,4 milyar dolar ihracat ile yıl sonu 250 milyar dolarlık ihracat hedefine giden yolda çok önemli bir eşik geçilmiş oldu.

“Nisan ayında ihracat, yüzde 25 artışla, 23,4 milyar dolar oldu”

İhracatta kırılan tarihi rekorları detaylarıyla birlikte kamuoyu ile paylaşan TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracat ailemiz tarihi bir performans göstererek, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 25 artışla, 23,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu rakamla beraber, aylık en yüksek ihracat rakamımıza erişmeyi başardık. Böylece son 20 ayın 18'inde aylık rekor kaydedilmiş oldu. 12 aylık ihracatımız ise 240 milyar doları aştı. Yıl sonu 250 milyar doları hedefine inşallah yılı tamamlamadan ulaşacağız” dedi.