Milli Eğitim Bakanlığı ile Konya Akşehir Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında 81 ilde düzenlenen yarışmanın Giresun ayağı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar ile okul ve kurumlardan yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

İlçe elemeleri sonrası finale kalan Merkez Şehit İsa Yüksel İlkokulu ve Bulancak Cumhuriyet İlkokulu ekiplerinin yer aldığı yarışmada öğrenciler, Nasreddin Hoca fıkralarını sahneleyerek izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Yarışmada jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu en yüksek puanı alan Bulancak Cumhuriyet İlkokulu İl Birinciliğini kazanarak 22-26 Ekim 2024 tarihleri arasında Akşehir'de yapılacak olan finallerde Giresun’u temsil etme hakkı elde etti.

 İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu yarışmayla ilgili yaptığı değerlendirmede bu tür faaliyetlerin çocukların kişisel gelişimine ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağladığını belirterek, yarışmada il birincisi olan Bulancak Cumhuriyet  İlkokulu yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerini tebrik etti.