Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, düzenlediği basın toplantısında, zimmetine para geçiren personelin anında işine son verilerek tutuklandığını ve konuyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini duyurdu.

İl Müftüsü Kılıçbay, Giresun’da yaşamış olduğumuz talihsiz bir olay var. Bir personel zimmetine para geçirdi. İlgili personelin 2022 ve 2023 yılındaki kurban kesimi toplanan paraları zimmetine geçirip daha sonra olay vuku bulduğunda hemen görevine son verildi. Mahkemeye müracaat edildi. Mahkeme süreci devam ediyor. Şu an tutuklu. Savcılığımız bizden her hafta belge istiyor ve gönderiyoruz. Zaman zaman bu konuda haberler çıkıyor. İnsanda Allah korkusu olmayınca yapacağını yapıyor” dedi.

“Hesaplarımız açık ve şeffaf”

Müftü Kılıçbay, Türkiye Diyanet Vakfının kendi öz kaynaklarından kurban bağışında bulunan hayırsever vatandaşların ibadetlerinin yerine getirildiğini belirtti.

Kılıçbay, “Türkiye Diyanet Vakfının gayrimenkul olarak Niğde’de ve Nevşehir’de bağışların geldiği soğuk hava deposu var. Vakfımız kendi öz kaynaklarından 2 milyon 100 bin lira civarındaki kaynakla bağışlanan kurbanların hepsi kesildi. Ayrıca bunların görüntüleri de var. Hangi ülkede ve nerede kesildiğine dair. Giresun’dan hangi vatandaşımız vekaleten kurban vermişse hepsinin adının zikredildiği görüntüler mevcut. Onun için bu konuda ibadet yerine getirildi. Öz kaynaklardan bunun gideri karşılandı. Ama bu insanın yapmış olduğu hata ister istemez kurumun itibarını zedeledi. Hesaplarımız açık ve şeffaftır. Gelin, kontrol edin. Siz zaten kontrol etmeden ben bunun hesabını vereceğim” şeklinde konuştu.