Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2022-2023 dönemi beslenme talimatı doğrultusunda, tüm yurtlarda barınan öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenebilmeleri için öğrenci talepleriyle fiks menü sistemine geçilmesi ile ilgili lokanta-kantin işleticileriyle yapılan toplantıda İl Müdürü Çalgan; “İnsanoğlu ya yaşamak için yer ya da yemek için yaşar. Her iki durumda da gıda tüketmek zorundadır. Dolayısıyla herkes rızkını helalinden ve temiz kazanmak ve bunu temiz bir şekilde tüketmek ister. Gençlerimiz, bizim geleceğimiz. Onlar ne kadar sağlıklı, dengeli, temiz ve güvenli gıdalarla beslenirse hem bedenen hem beyin olarak o denli güçlü olurlar. Son tüketim tarihi geçmiş ürünleri işletmenizde bulundurmayın. Temizlik ve gıda malzemelerinin aynı yerde olmamasına dikkat edin. Ambalajsız, etiketsiz ürün almayın, satmayın ve tüketmeyin. Bozuk ambalajlı ürünlere dikkat edin. Bütün kantinler ve yemekhaneler tarafımızdan her gün mutlaka denetlenmektedir. Ama esas denetim sizlerin ve tüm tüketicilerin bilinçli olması, yediği ve içtiğini sorgulamasıdır. Bu doğrultuda yeni eğitim öğretim yılının lokanta ve kantin işleticilerimize hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.