Gazetemiz Güncel’e nezaket ziyaretinde bulunan Milletvekili Temür, fındık bizim her şeyimiz diyerek üreticiye tekrar seslendi.

Temür ;“Üreticimize ben daha önce de seslenmiştim, fındığınızı emanete vermeyin, illa bir yere verecekseniz lisanslı depolara verin. Rekoltenin düşük olması fındığının değerini yükseltmeye devam edecektir. TMO’nun açıkladığı rakam taban fiyattır, tavan fiyatı serbest piyasa belirleyecek. TMO piyasa fazlası fındığı alırım diyerek, vatandaşın fındığının daha düşük fiyatlara elinden çıkmasının önüne geçmektedir” dedi.

Milletvekili Temür, Güney Çevre Yolu Projesini çok önemsediklerini belirterek ÇED raporunun iptal sürecinin kısa süre içerisinde çözüme kavuşacağını ve bu yıl içerisinde projelendirme işlemlerinin biterek,2024 yılı yatırım programına alınması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

“100 yıllık 3 milyar liralık su projesi”

Giresun’un içme suyuna kesintisiz ulaşımla ilgili büyük projeyi takip ettiklerini belirten Milletvekili Ali Temür, 100 yıl boyunca su sorununu tarihe gömecek devasa bir proje için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Giresun için çözülmesi ve yapılması gereken birçok konunun yakinen takipçisi olduklarını belirten Temür ;” 3. Ve 4.Organize Sanayi Bölgelerinin kurulumu için gerekli çalışmalarımız devam ediyor.  Espiye ve Görele’deki OSB’lerin yanı sıra Şebinkarahisarlı Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın destekleriyle Şebinkarahisar’da da bir OSB çalışmamız olacak” ifadelerini kullandı.