Giresun Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi mezarlıklarda temizlik, bakım ve ilaçlama çalışması yaparak bayrama hazır hale getiriyor.

Ekipler, yıl boyu düzenli olarak yaptıkları mezarlık bakım ve temizlik işlerini Kurban Bayramı öncesi yoğunlaştırdı. Şehir mezarlığı olan Yeni mezarlık ve Samanlıkkıranı mezarlığının yanı sıra Belediye sorumluluk sahasında yer alan Aydınlar, Küçükköy, Çaykara, Yalı, Erikliman, Kavaklar, Seldeğirmeni, Teyyaredüzü, Kayadibi ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki mezarlıklarda da programlı bir şekilde çalışma yürütülüyor.

Bayrama özel yapılan çalışmada mezarlıkların içerisindeki yabani otlar temizlenirken, yürüyüş yolları ve ağaçların da bakımları gerçekleştirilip, haşerelere karşı ilaçlama çalışması da yapılıyor.

Çalışmaların, vatandaşlardan da takdir topladığını dile getiren Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların kabir ziyaretlerini daha temiz ve bakımlı ortamda yapmaları için çalışmalarını hassasiyet ve titizlikle sürdürdüklerini dile getirdi.