Milletvekili Tığlı, Meryem Ana Manastırının aslına uygun restore edilmediğini, kaderine terk edildiğini vurgulayarak, suyu akmayan, elektriği olmayan, kafesi kapalı olan, ulaşım sorunu yanında daha birçok hizmetin yetersizliği nedeniyle turizm rehberlerinde yer almadığını” söyledi.
Trabzon’da Sümela Manastırı Restorasyonuna büyük miktarda kaynak aktarılıp, özenle yenilendiğini hatırlatan CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan, Doğu Roma İmparatorluğu (Bizans) Dönemi'ne ait, sarp kayaların oyulup binlerce yıldan bugüne taşınan bir miras olarak, ülkemizin en büyük doğal Manastırı’na da aynı özenin gösterilmesini istedi.
Giresun Milletvekili Necati Tığlı Şebinkarahisar’ın, tarihte birçok devletin hâkimiyetine tanıklık etmiş, derin bir kültür ve uygarlık mirasına sahip olduğuna vurgu yaparak “Şebinkarahisar farklı dinlere mensup insanların yüzyıllarca hatta binlerce yıl beraber, kardeşçe yaşadığı bir kültüre ev sahipliği yapmıştır. Doğal ve kültürel güzelliklerinin yanında tarihi ve dini yapıtlarıyla inanç turizmi bakımından da değerli bir potansiyeli barındırmaktadır. Bu değerlerden birisi olan Meryem Ana Manastırı, 5’nci yüzyılda Roma döneminde aynı Trabzon’da ki Sümela Manastırı gibi oyularak inşa edilen Hristiyanlığın ilk kutsal mekanlarından birisidir. İnanç ve ibadetlerine getirilen yasak ve baskılardan korkan Hristiyan din adamlarının 200 yıl boyunca burada gizlenerek ibadet yaptıkları tarihi kayıtlarda yer almaktadır”
Konuyu TBMM gündemine taşıyarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a soru önergesi sunan Tığlı, “Doğu Roma İmparatorluğu (Bizans) Dönemi'ne ait bu tarihi mirasın aslına uygun olacak bir şekilde restorasyon uzmanları tarafından inşa edildiğini düşünüyor musunuz? Projeyi hazırlayan, onaylayan, imzalayan kişiler bu konuda ne kadar uzmandı? diye sordu.