18 yıldır yayın hayatını sürdüren televizyonun ortaklarından Fuat Kuş yaptığı açıklama ile olayı doğruladı. Bir süredir maddi imkânsızlıklarla boğuşan Fuat Kuş ve Davut Topatan  en sonunda yayın haklarını şimdilik ismi açıklanmayan bir gruba devrettiler. Grubun haber ağırlıklı yayın yapacağı belirtiliyor.

Mavi Karadeniz TV Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kuş yaptığı açıklamada “18 yıldır bir bebek gibi büyüttüğümüz, Karadeniz'in dünyaya açılan penceresi Mavi Karadeniz TV'mizi küresel kur krizi, dolar endeksli yüksek uydu kiraları ve ekonomik olumsuzluklar nedeni ile devretmiş bulunuyoruz. Bugüne kadar sizlerle olmaktan hep mutlu olduk.

Sizlere Mavi Karadeniz TV’mize verdiğiniz maddi ve manevi desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Yayınlarımız Facebook ve Youtube gibi dijital ortamlardan devam edecektir” dedi.

Konuyla ilgili olarak televizyon programcılarından Kâmil Patan “16 yıldır programcısı olduğum Karadeniz'in ve Karadenizlinin Ulusal Kanalı Mavi Karadeniz TV devredilmiştir. Ay sonundan itibaren yeni sahipleriyle, farklı bir formatta yayın hayatına devam edecektir.

Bundan sonra Mavi Karadeniz TV Ekranlarında olmayacağımı, hazırlayıp sunduğum "Yolcu Yolunda Gerek", "Yolculuğa Devam", " Politik Gündem" ve "Başarı Hikâyeleri" isimli programlarımızı sosyal medya hesaplarımızdan ve "Yolculuğa Devam" Youtube kanalımızdan devam edeceğimizi bildirmek isterim. Lütfen "Kamil Patan ile Yolculuğa Devam" Youtube kanalımızı takibi unutmayın” dedi.

Bir başka programcı Ahmet Bilge “Kültür ve sanat alanında Karadeniz'in tanıtımına önemli katkılar sağlayan Mavi Karadeniz TV'nin ekonomik nedenlerden dolayı el değiştirmiş olması oldukça üzücü. Bugüne kadar gurbettekilerin memleket özlemini gidermesinin yanı sıra, gurbet ile memleket arasında kültürel bir bağ kuran Mavi Karadeniz TV'nin bu misyonunu devam ettirmesi için sahip çıkılmalıydı. Çünkü ortak paydalar etrafında buluşulması adına kültürel değerler yaşatılmalıdır. Bu değerlerin yaşatılmasının en önemli araçlarından biri de şüphesiz dijital mecralara rağmen hala önemli bir izler kitlesi olan televizyonlardır. Bunca yıl dağ, deniz, Karadeniz'i tanıtan, sayısız yöresel sanatçılarımıza ekran yüzü olma fırsatı veren,  etkinliklerini ekrana yansıtarak Sivil Toplum Kuruluşlarını güçlü kılan ve ekran gücüyle siyasette pek çoklarına yer edindiren bu televizyon kanalı yaşatılmalıydı” dedi.

Giresun Medya Platformu Başkan Yardımcısı Aydın Kömürcü ise duygularını söyle ifade etti; “Yıl 2005. Fuat Kuş’u daha yeni tanıyoruz yanında bir abimiz var, Yeşilpınar’a da bir programa gelmişler. Giresun dernekçiliği yeni yeni ayağa kalkıyordu. Ben Fuat Kuş dedi Beykoz’da yaşıyorum. Giresunluyum. Biz bir televizyon kuracağız inşallah. Karadeniz Bölgemizin sesi olacağız. Buna ihtiyaç var” dedi. Biz özel televizyonun ne olduğunu bile bilmiyoruz. Hayırlı olsun dedik. Sonra Fuat Bey televizyonu kurdu. 18 yıl geçmiş. Gerçekten de bir boşluk varmış memleket kültürü ve müziğini büyük hizmetleri oldu.”