Giresun’da kurulan kurban pazarında bayrama bir gün kala sessizlik sürüyor.
Kurban Bayramı arefesinde Giresun’da Aksu Mahallesi festival alanına kurulan kurban pazarında sessizlik hakim. Kurban satıcıları hem pandemi nedeniyle hem de vatandaşın ekonomik durumundan dolayı satışlarının etkilendiğini belirttiler.

Şebinkarahisar'dan gelerek satış yapan Aziz Sıvakçı, kurbanlıkları kendi müşterilerine sattığını belirterek “Biz Şebinkarahisar’dan geldik yaklaşık 10 gündür buradayız. Müşterisi olan satış yapıyor, olmayan satamıyor. Pazara giren yok, mandıra sistemi bu işi bitirdi. 7 bin ile 15 bin arasında fiyatlar değişiyor. Etin kilosu 45, 50 lira civarı olduğunu için fiyatlar gayet normal. Bir hayvanın yetişip kurbanlık olması 3 seneyi buluyor. Bir çuval yem 100 lira, bir ton sarı saman bin 500 lirayı buluyor. Yaptığımız masrafı alabiliyoruz. Pek bi kârı olmuyor” dedi.