Yurt genelinde gıda güvenliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağsişin önüne geçilmesi amacıyla İl Tarım ve Orman müdürlüklerinin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında önceki gün Giresun merkez ve tüm ilçelerinde eş zamanlı olarak tereyağı denetimleri gerçekleştirildi. 177 işyerinden, 133 tereyağı numenesi alındı.
Marketlerdeki köy teryağlarında etiket zorunluluğu olduğunu hatırlatan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, “numunelerde bitkisel yağ, nişasta olup olmadığına bakacağız” dedi.
MUHAMMET ANGIN: "TEREYAĞIN ÜZERİNDE ETİKET OLMALI VE ÜRETİM YERİ TARİHİ BİLGİSİ YAZMALI
Yağların, etiketi olmayan ve köy tereyağı algısıyla satılabilme ihtimaline karşılık 177 iş yerinin denetlendiğini ve bu işyerlerinden 133 adet tereyağı numunesi alındığını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın ;”Tereyağların içerisinde bitkisel yağ ve nişasta içerip içermedikleri yönünde analizlerinin yapılması için Gıda Kontrol Laboratuvarına numuneleri gönderdik. Laboratuvar tetkik sonuçları uygunsuz çıkan ürünler olursa, ilgili işletmelere 5996 sayılı kanun gereğince cezai yaptırım uygulanacaktır” dedi.
“Etiketsiz ürünler Alo 174 Gıda Hattına şikayet edilmeli”
Market, bakkal, şarküteri vb. işyerleri ile pazar yerlerinde satışa sunulan tereyağlarının etiketli olarak ve uygun muhafaza koşullarında satılmasının gerekliliğinden bahseden Angın sözlerine şöyle devam etti :”Tüketicilerin, üzerinde etiket bilgileri ve nerede üretildiği belli olmayan tereyağlarını kesinlikle almamaları ve etiketsiz ürün satan işyerlerini Bakanlığımız Alo 174 Gıda Hattına, 0501 174 0 174 numaralı WhatsApp İhbar Hattına veya İl/İlçe Müdürlüklerimize bildirmeleri gerekmektedir.Giresun’da tüketicinin korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması için rutin denetimlerin yanı sıra ürün bazlı denetimlerimizde yıl boyunca diğer ürün gruplarında da titizlik ve hassasiyetle devam edecektir"