Her yıl Ağustos ayında başlayan ve Şubat ayına kadar devam eden mısır hasadı bölgemizde irili ufaklı hemen hemen tüm ailelerin en önemli gıda maddeleri arasında geliyor. Mısır ekmeği özellikle Giresun başta olmak üzere bölgenin tüm illerinde sofraların en önemli gıda maddelerinden... Mısır denince akla hiç kuşmuşuz gelen şey ise mısır unu. Şöyle güzel bir süt mısır ununun kilo fiyatı nerdeyse 20 lira civarında. Unun de en lezzetlisi iyi öğütülmüş olanı. Yaklaşık 30 yılını değirmencilik sektörüne veren Bahri Erdoğan’a göre değirmencilik çok güzel bir iş. Öncelikle bakkal olarak bu işe başladığını belirten Erdoğan zamanla mısır unu öğütme işine girdiğini belirterek bu iş öncelikle Allah rızası için yapılmalı dedi.
Batlama Bölgesi Aksu havzası yerlerde 30”a yakın köy değirmeni bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan zamanla yeni yolların vurulması ile birlikte şimdi bu köy değirmeni sayısının bir elin parmağını geçmediğini söyledi. Cüzi karla bu işi yaptıklarını belirten Erdoğan Giresun ”un tüm içlerinden müşterilerinin olduğunu ve yoğunluk nedeniyle 1 aya kadar randevulu çalıştıklarını söyledi.
Bu meslek sayesinde hiç tanımadığın kişiler ile tanıştığını söyleyen Erdoğan şu bilgileri verdi;“En güzel un süt mısırından yapılan undur kilosu nerdeyse 15-20 liradır biz burada hem alım yapıyoruz hem de satım yapıyoruz. Fırın darısı unu muhteşem bir un... Kokusu tüm caddeyi sarar. Yabancı olduğunu söyleyen bir vatandaş iş yerime geldi ve kokuya hayran kaldığını belirtti. Bu çok güzel bir duygu elbette…