Mustafa Kemal Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda Vali Yardımcısı Sayın Mehmet Fikret Çavuş, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, kurum müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla açılan serginin açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş ile öğrenciler tarafından kesildi.

Ortaokul öğrencilerinin proje kapsamında okudukları kitaplardan özet yazma,karikatür ve resim yapma, şiir yazma, özlü söz oluşturma ve yazma, fıkra ve masal yazma, kitaba yeni bir isim verme, kitap kapağını yeniden tasarlama, üç boyutlu çalışmalarla kitap içeriğini anlatan tasarım yapma gibi özgün çalışmalarının yer aldığı sergide eserler katılımcılara sergilendi. Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve daire amirleri beraberinde stantları ziyaret ederek öğrencilerle, yaptıkları çalışmalar üzerinde sohbet etti.  Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş belge töreninde yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak, çocuklara kitap sevgisi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra kelime dağarcığının ve dil becerisinin gelişmesine, okuduğunu anlama, yorumlama, yeni fikirler üretme ve kendini ifade etme gibi becerilerinin de gelişmesine imkân sağladığını dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu da yaptığı değerlendirmede; “Müdürlük olarak yürüttüğümüz "Kitapla Aydınlanıyorum" projesi ile okullarımızda yaygın bir okuma kültürünün oluşturulması ve her okulumuzda kurulu bulunan zengin içerikli okul kütüphanelerimizin en verimli şekilde kullandırılması amaçlanmaktadır. Kitaplar raflarda değil, öğrencilerimizin ellerinde hayat bulmaktadır. Kitap okumaya yönelik benzer proje ve etkinliklerimiz devam edecektir.” dedi.