Çotanak Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreni Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, İl Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile okul ve kurumlardan yönetici, öğretmen, öğrenci ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirildi.  

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından açılış konuşmaları ile devam eden törende bir konuşma gerçekleştiren Milletvekili Prof. Dr. Elmas, alenin toplumun en temel yapı taşı olduğunu belirterek, bu tür projelerle ailelerin bir araya gelerek, bilgi ve kültürlerini paylaşmalarının çok kıymetli olduğunu vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu da törende yaptığı konuşmada; ""Benim Ailem Kazanıyor" projemizde okunan kitaplarımız; Tarık Buğra'nın "Osmancık", Tolstoy'un "İnsan Ne ile Yaşar" ve Mustafa Kutlu'nun "Mavi Kuş" kitaplarıdır. Belirlenen kitaplar, ailelerimizin birlikte okuyarak bilgi dağarcıklarını genişletmeleri için özenle seçildi.

Bu kitaplarla ailelerimiz, tarih, edebiyat ve insani değerler konusunda derinlemesine bilgi sahibi oldular. Proje kapsamında 16 ilçemize toplam 620 adet kitabın dağıtımı yapılmış ve yarışmaya 16 ilçemizden toplam 167 ailemiz katılmıştır. Yarışmamızın ilk basamağı ilçelerimizde, 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 10.00'da eş zamanlı olarak yapıldı. Bu aşamada her ilçeden en başarılı üç ailemiz belirlendi ve ilçe birincileri il finaline katılma hakkı kazandı. Bugün gerçekleşen il finali neticesinde ilde dereceye giren ailelerimizi belirlenmiş oldu. Burada kazanan sadece yarışmada dereceye giren aileler değil, projeye katılan, okuyan, öğrenen ve birlikte vakit geçiren tüm ailelerimizdir. Bugün burada dereceye giren ailelerimizi ödüllendireceğiz. Ama unutmayalım ki, asıl ödül; ailelerimizin birlikte geçirdiği zamanlar, paylaştıkları anılar ve kazandıkları bilgi ve deneyimlerdir. Bu vesileyle katılımcı ailelerimizi yürekten kutluyor, hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Törende konuşmaları takiben yarışmanın final aşamasında birinci olan Tirebolu ilçesinden Batuhan Şeref ile ailesine, ikinci olan Doğankent ilçesinden Ayşe Dede ile ailesine ve üçüncü olan Piraziz ilçesinden Ömer Faruk Çelik ile ailesine belge ve ödülleri Milletvekili  Prof. Dr. Nazım Elmas, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ile İl Müdürleri tarafından takdim edildi.