TÜGVA Giresun Ortaokul ekibi tarafından yapılan tanıtımlar kapsamında il genelindeki tüm ortaokulları ziyaret eden ekip, öğrencilere yarışma hakkında bilgiler verdi. Yönetim ekibi ilerleyen günlerde, son başvuru tarihi 18 Mart 2024 olan yarışmanın kayıt işlemleri için okullarda stant çalışması yapacak.

Öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmaları amacıyla düzenlenen yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Gençlik Vakfı Giresun İl Başkanı Mümtaz Aydın: “Türkiye’nin Kitap Kurtları Yarışıyor yarışmamızın tanıtımları için ilimizdeki ortaokullarımızı ziyaret ettik. 5-6-7 ve 8’inci sınıf öğrencilerimiz kendi kategorilerine ait kitapları okuyarak yarışacak, muhteşem ödüllerin sahibi olacaklar. Öğrencilerimizin yapması gereken tek şey, kendi gruplarına uygun olan kitapları danışman öğretmenlerinin gözetimi ve ilgisinde süreç içerisinde okumaları. Kitapları okuyacaklar, ardından ilimizde yapacak olduğumuz sınava girecekler.” ifadelerine yer verdi.

Yarışma ödüllerinin büyük olduğunun adlını çizen TÜGVA Giresun İl Başkanı Aydın; “Türkiye genelinde 1’inci olan öğrencimize Balkan Turu veya Umre, 2’nci öğrenciye bilgisayar ve 3’üncü olan öğrenciye ise elektrikli scooter ödülü vereceğiz. Aynı zamanda bizler il genelinde 1’inci olan öğrencimize bisiklet, 2’nciye tablet ve 3’üncüye akıllı saat hediye edeceğiz. Her okulda öğrencilerimizle ilgilenen danışman hocalar içinde ödül kategorimiz bulunmaktadır. Yarışmamızın son başvuru tarihi 18 Mart 2024, sınav tarihi ise 28 Nisan 2024. Hedefimiz büyük, tüm il, ilçelerimizde yarışmaya katılmayan ortaokullu öğrencimizin kalmamasını temenni ediyorum. Giresun’un kitap kurtlarını yarışmaya davet ediyorum, sahne sizin çocuklar!’’ dedi.