Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu’ndaki bin 250 metrekare alan içinde, müzik, resim ve astronomi-havacılık ve uzay atölyesi kurularak çocukların faaliyetlerini gerçekleştirecekleri uygulama sınıflarının oluşturulduğu projenin töreninde atölyelerin açılış kurdelesi Vali Vekili Mehmet Fikret Çavuş ve beraberindekiler tarafından kesildi. Vali Vekili Mehmet Fikret Çavuş, beraberindeki davetlilerle birlikte atölyeleri gezerek, yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.  

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, pojeyle ilgili yaptığı değerlendirmede; “DOKAP proje desteğiyle okulumuza kazandırılan Astronomi-Havacılık ve Uzay, Müzik ve Resim atölyeleri ile yeni ve modern eğitim ortamları öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Nezih donanımla ve teknik alt yapı ile desteklenen atölyelerde öğrenci ve öğretmenlerimiz, teorik ve ders içi kazanımlarını, yapacakları fiili uygulamalarla kalıcı öğrenmeye dönüştürerek, kişisel, akademik ve sosyal becerilerini geliştirme imkânı bulacaklar. Bu vesileyle "Kendini Keşfet Geleceğe Işık Tut" projesinin hayata geçirilmesinde desteği, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Törene, Vali Vekili Mehmet Fikret Çavuş, DOKAP İdaresi Başkan Vekili Şeref Demir, Piraziz Kaymakam Vekili Kezban Yerlikaya, DOKAP Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, okul öğretmen ve öğrencileri katıldı.