Giresun Üniversitesi ile Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi arasında imzalanan Akademik İşbirliği ve Değişim Programı kapsamında Giresun Üniversitesi’ne gelerek, Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğrenim gören Kazakistanlı öğrenci tarafından hazırlanan etkinlikte, Kazakistan’ın sosyal ve kültürel değerleri, yöresel lezzetleri, yerel dansları ve eğitim-öğretim olanakları hakkında bilgi verildi.

Yöresel kıyafetleriyle, hazırladıkları yerel lezzetleri katılımcılara ikram eden Kazakistanlı öğrenciler, yapılan hazırlıklar hakkında merak edilen hususlara da yanıt verdiler.

Programda konuşan misafir öğrenciler; Giresun Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde verimli bir eğitim sürecinden geçtiklerini ifade ederken, Kazakistan’da bir çok arkadaşlarının kendilerinden Giresun Üniversitesi hakkında detaylı bilgi aldıklarını ve burada eğitim görmek istediklerini söylediler.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamza Koç, Kazakistanlı öğrenciler tarafından çok renkli bir program hazırlandığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğrencilerin buradan tam donanımlı bir şekilde ayrılmalarının en büyük temennileri olduğunu söyleyen Koç, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak sözlerini noktaladı.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Halis Gözpınar da konuşmasında, uluslararası duyarlılıkları artırmaya yönelik bu tarz işbirliklerinin ve değişim programlarının bölüm öğrencilerinin akademik hayatlarını olumlu etkilediğinden bahsetti. Kazakistanlı öğrencilere yönelik Türkçe dersler düzenlediklerini ifade eden Gözpınar, bu görevi başarıyla yürüten Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü doktora öğrencisi Hamza Havuz’a, Kazak öğrenciler adına teşekkür etti.