Yürütülen çalışmalar sonucu, Japonya Büyükelçiliği tarafından Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında Giresun Belediyesi’ne tam donanımlı arama kurtarma aracı hibe edilecek.

İtfaiye Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle yapılan hibe başvurusu üzerine, Japonya Ankara Başkonsolosluğundan Japon Diplomat Wataru Ishii Giresun’a gelerek çevirmen Şule Acar Uygun ile birlikte Belediye Başkanı Fuat Köse’yi ziyaret etti.

Ziyarette, İtfaiye Müdürlüğü hizmetlerinde trafik kazaları, doğal afetler ve benzeri durumlarda kullanılması planlanan arama kurtarma aracı hibesi için ön görüşme gerçekleştirildi.Bu girişim için Giresun halkı adına Japonya devletine şükranlarını sunduğunu vurgulayan Başkan Köse, söz konusu hibe desteğinin çok anlamlı olduğunu belirterek: “Japonya Devleti ve aracı olan Japonya Büyükelçiliğine şahsım ve Giresun halkı adına teşekkür ederim” dedi.

Japon Diplomat Wataru Ishii daha sonra aracın hizmet vereceği bölgelere giderek fotoğraf çekiminde de bulunduktan sonra Giresun’dan ayrıldı.(Giresun Belediyesi)